Current Affairs DAILY CURRENT AFFAIRS

Current Affairs 26-11-19

Current Affairs plays an important role in UPSC, SSC, BANK and Other State Level Government Exams. Reading Current Affairs on a daily basis boosts your knowledge and increases the chance of your dream job.

1. Which is the biggest safari park in Asia with an area of 350 hectares (860 acres) is opened recently?

Answer – The Etawah Lion Safari

2. The concept of the floor test was introduced by the SC’s judgment in 1994 in _______?

Answer – SR Bommai case

Important Points –

  • The concept of the floor test was introduced by the SC’s judgment in 1994 in SR Bommai case. SC referred to Article 164 of the constitution.
  • SC interprets the article’s words “Council of ministers shall be collectively responsible to the Legislative Assembly of the state” as the ultimate test of majority is not held in Raj Bhavan but on the floors of the assembly.

3. Which state government has launched a massive immunization campaign against the Filaria on 25 November?

Answer – Uttar Pradesh

Important Points-

  • Uttar Pradesh’s government is launching a massive immunization campaign against the filariasis or Filaria from today. The central government has set the year 2021 as the deadline for complete eradication of filaria in the country.

4. Which country topped in U15 Asian Wrestling Championships, 2019?

Answer – India

5. Which city is the venue of National Tribal Craft Mela- 2019?

Answer – Bhubaneswar

Check out Current Affairs 25-11-19

6. Sangai Festival 2019 being organized in which city?

Answer – Imphal

7. ________of Indian Constitution provides insights into formation of new states and Union Territories?

Answer – Article 3

Important Points –

  • Article 3 of the Indian Constitution provides insights into the formation of new states and Union Territories. It includes an increase in area, diminishing the area and altering the boundaries. The article allows the parliament to legislate on state formation.
  • The bills on state formation can be introduced in either of the houses. However, the President’s assent on the bill is required before the introduction.

8. Who won Infosys Foundation-India International Challenge(Men’s Singles)badminton organized in Mumbai?

Answer – Xiaodong Sheng

9. “Finding the Gaps”, the book is released by?

Answer – Simon Taufel

10. Who won World Athlete of the Year awards 2019?

Answer – Eliud Kipchoge

Important Points –

  • Kenya’s Eliud Kipchoge (men’s marathon) and USA’s Dalilah Muhammad (women’s 400 m hurdles) win World Athlete of the Year awards

Test Yourself Current Affair Quiz 25 -11-19

“Do share it with your friends to help them to achieve their dream job in the government sector.”

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Lovepreet Singh
The author is a 23-year-old writer who loves blogging and helping others in the field of GOVERNMENT JOBS, computer, network, and internet with best of knowledge.
https://selectionpoint.net/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *